A mátrai favágók után a természetjárók is felvették eszköztárukba a furcsa, ufószerű fémedényt, amely számtalan méretben létezik. Első használói előtt tisztelegve akkor is mátrai diszkosznak nevezzük, ha már csak egy manufaktúra gyártja Budapesten. A bozótmívesekkel most egy olyan különleges zsákmányállatot sütünk, párolunk benne puhára, amelyik nem sűrűn kerül az átlagember asztalára.
A borz (Meles meles) nem Kispál András tánczenekara, nem is egy cuki állat, hanem egy dúvad, amelynek mezőgazdasági károkozása esetenként jelentős is lehet. Ilyenkor a vadászok megrohamozzák a borzvárat, és kotorékebek segítségével megkezdődik a fatális küzdelem.
Egy ilyen harcban esett el a mi ebédünk is, amelyet Papica vadász édesapjától kaptunk (köszönet érte!), hogy a legendás sütőedényt egy veremkemencében tegyük próbára.
Az eredmény tízes (ahogy Joó Annamária szerkesztőnk mondaná), tökéletesen puha vadhús, és a bozótmíves szakács is megérdemli a maximális 10 pontot, hiszen a fűszerezés és a zöldségválogatás egyaránt tökéletesre sikerült.
MÁTRAI DISZKOSZ - BORZALMASAN JÓ KAJA from Turista Magazin on Vimeo.