Így 89-re emelkedett a Hungarikumok Gyűjteményében található elemek száma, a Magyar Értéktár pedig 152 kiemelkedő nemzeti értéket tart számon.
A Hungarikum Bizottság legutóbbi ülésén két újabb elemet vett fel a hungarikumok listájára. Az egyik a székelykapu, a másik pedig a mindenki által jól ismert és közkedvelt nyári strandétel, a lángos lett.
Mint írják a közleményben, a székelykapu egy olyan jellegzetes ácstechnikával készült fedeles nagykapu típus, amely Székelyföld igazi látványosságává, kulturális relikviájává vált. A lángosról a magyarázatban azt olvashatjuk, hogy hagyományosan reszelt sajttal, tejföllel, ízlés szerint fokhagymával fogyasztják, de mára számos édes és sós feltéttel is árulják. Emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy a tökéletes lángos közepes vastagságú, nem túl olajos, belül puha, kívül roppanós.
A két új hungarikum mellett bővült a Magyar Értéktár is, bekerült a bokortanya mint sajátos szerkezetű tanyatípus és a zselici hársméz.