Anyamedve vitte bocsait egy állatkertbe

Nem rokonlátogatásba érkeztek, hanem valami más vonzotta őket a marosvásárhelyi állatkertbe. Videó is készült a kalandról.

Forrás:
Székelyhon.ro
2024. augusztus 28.

Nem rokonlátogatásba érkeztek, hanem valami más vonzotta őket a marosvásárhelyi állatkertbe. Videó is készült a kalandról.

A marosvásárhelyi állatkert térfigyelő kamerája rögzítette a hívatlan látogatókat, egy anyamedve három bocsával tért be az állatkert gazdasági udvarába, ahová a teli szemeteskukák csábították őket - olvasható a Székelyhon.ro oldalon.

Az anyamedve nagy vehemenciával áll neki az egyik konténer feltárásának, amelyben az egyik bocs is buzgón segíti kisebb nagyobb hatékonysággal. Érdekesség, hogy az akció során jól látszik a három bocs közti hierarchia is, az egyik kölyök jóval vékonyabb a másik kettőnél, és nem is engedik túl közel a táplálékforrásához.

Szerencsére ezúttal nem került sor veszélyes találkozásra, sem ember, sem az állatkert lakói közül nem sérült meg senki, csupán egy kuka bánta a látogatást, de mégis lakott területen járt a medve három boccsal, ami okozhatott volna komolyabb problémát is.

Romániában a törvényes eljárás szerint háromszor kell jegyzőkönyvet kiállítani arról, hogy egy nagyvad lakott területen járt, azután döntenek a vadászok és a helyi sürgősségi bizottság szakemberei, hogy mi legyen a sorsa. Amennyiben lehetséges, befogják és elszállítják, ám ha veszélyesnek ítélik, kilövik. Ezúttal mindkét verzió problémás, hiszen hiszen egy hárombocsos medvéről van szó.

Cikkajánló