Egy Kérdés, Egy Válasz – Tudtad-e, melyek a „turizmus és vendéglátás” hungarikumai?

Annyit segítünk, hogy a sorban ott van az egyik legnépszerűbb magyar eredetű, marhahús-alapú egytálétel, egy nagykunsági klasszikus, és egy legendás cukrász édessége is, amely megalkotásakor, 1884-ben forradalmi újdonságnak számított.

Fotó:
Adobe Stock (kiemelt kép - illusztráció)
2021. május 24.

Annyit segítünk, hogy a sorban ott van az egyik legnépszerűbb magyar eredetű, marhahús-alapú egytálétel, egy nagykunsági klasszikus, és egy legendás cukrász édessége is, amely megalkotásakor, 1884-ben forradalmi újdonságnak számított.

A „turizmus és vendéglátás” kategóriában a turizmus és a vendéglátás szellemi termékei és tárgyi javai, turisztikai attrakciók, szolgáltatások, vendéglátóipari termékek, valamint a vendéglátás körébe tartozó étel- és italkészítési eljárások szerepelnek.

A fenti kérdésre pedig a válasz: a karcagi birkapörkölt (2013); Gundel Károly (1883–1956) gasztronómiai és vendéglátóipari öröksége, illetve a Gundel étterem (2014); a bajai halászlé (2015); a tiszai halászlé (2017); a magyar gulyásleves (2017); valamint a Dobos C. József (1847–1924) által megalkotott dobostorta (2019). Utóbbi a legújabb hungarikum is egyben, szám szerint a hetvenegyedik.

Cikkajánló