Köszönjük az egy százalékos támogatásokat!

Idén közel két és félszázan ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1 százalékát a Magyar Természetjáró Szövetségnek, amely több mint hatvan éve végzi a legismertebb és legnépszerűbb hazai túramozgalom, az Országos Kéktúra koordinálását.

2024. szeptember 24.

Idén közel két és félszázan ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1 százalékát a Magyar Természetjáró Szövetségnek, amely több mint hatvan éve végzi a legismertebb és legnépszerűbb hazai túramozgalom, az Országos Kéktúra koordinálását.

Hazánkban több tízezer civil szervezet működését segíti a magánszemélyek összevont adóalapja után befizetett és felajánlott személyi jövedelemadó 1 százaléka. A Nemzeti Adó és Vámhivatal honlapján elérhető az idei kedvezményezettek listája, amelyen a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) is megtalálható.

Ez alapján örömmel tapasztaltuk, hogy az eddigi évek legtöbb és legmagasabb összegű támogatását kaptuk a természetjárás fejlesztéséért. Összehasonlításképpen 2022-ben 171 magánszemélytől 1 748 714 Ft érkezett, 2023-ban 232 felajánlótól 2 847 236 Ft összeget kaptunk.

2024-ben pedig már 241 főtől összesen 3 201 123 Ft támogatást kapott az MTSZ, amit tagszervezeteink és a természetjárók nevében is hálásan köszönünk!

Milyen tevékenységet végez az MTSZ?

A szövetség az 1987-ben létrehozott Magyar Természetbarát Szövetség jogutódja, az 1873 óta alakult magyar természetjáró szervezetek és az 1913-ban létrehozott Magyar Turista Szövetség hagyományainak elkötelezett folytatója és ápolója. Tagszervezeteinken keresztül az egyik legnagyobb, tízezres nagyságrendű aktív tagsággal rendelkező nonprofitszervezet vagyunk.

Célunk a kulturált egyéni és szervezett természetjárás népszerűsítése és elősegítése. Feladatainkat állami támogatással, stratégiai partnerek közreműködésével és tagszervezeteink bevonásával valósítjuk meg, elsősorban a gyalogos természetjárás, valamint az aktív- és az ökoturizmus területén. A természetjárás – mint szabadidősport – népszerűsítésével az egészséges életmód támogatását és a természet védelmét tartjuk legfontosabb küldetésünknek.

A legtöbben a legendás Országos Kéktúra kapcsán ismernek bennünket;

immáron több mint hatvan éve végezzük a legismertebb és legnépszerűbb hazai túramozgalom koordinálását.

Mire fordítjuk a nekünk felajánlott összeget?

A hazai természetjáró kultúra értékeinek és hagyományainak megőrzésére és a természetjárás biztonságos feltételeinek a megteremtésére. Ennek részeként alapfeladataink és céljaink közé tartozik a

Cikkajánló