Leggyakoribb kérdések és válaszok a túranappal kapcsolatban

Vannak olyan kérdések a Kéktúrázás Napja rendezvénnyel kapcsolatban, amelyek minden évben felmerülnek, ezért fontosnak tartjuk újra és újra megosztani a válaszokkal együtt.

2024. október 2.

Vannak olyan kérdések a Kéktúrázás Napja rendezvénnyel kapcsolatban, amelyek minden évben felmerülnek, ezért fontosnak tartjuk újra és újra megosztani a válaszokkal együtt.

Legfontosabb információk

  • Időpont: 2024. október 12., szombat
  • Szervező: Magyar Természetjáró Szövetség
  • Túraszakaszok: A Kéktúrázás Napján a túraszakaszok hossza és számozása nem egyezik meg a hagyományos kéktúrás szakaszokkal. A több mint 2580 km hosszú Országos Kékkört a rendezvényre 143 darab, egy nap alatt lejárható túraszakaszra bontottuk. A 10 és 30 km közti hosszúságú túraszakaszok különböző nehézségűek, érdemes a képességeinknek megfelelő szakaszt választani.
  • Országos Kékkör: Az Országos Kéktúra (OKT), a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) és az Alföldi Kéktúra (AK) összessége.
  • Szakaszfelelősök: A túraszakaszokat egy vagy több szakaszfelelős kíséri, vezeti. Ők segítenek a logisztika megszervezésében a túra előtt (az adott szakasz oldalán az üzenőfalat figyeljétek) és a terepi tájékozódásban is a túra közben.
  • Résztvevők: A túranapon bárki részt vehet ingyenesen, az egyetlen feltétel az online regisztráció.
  • Létszámkorlát: Az egyes túraszakaszoknál 50 főben határoztuk meg a limitet. Ha egy túra betelt, várólistára lehet jelentkezni, így lemondás esetén értesítünk a sikeres jelentkezésről.

Hogyan vehetek részt a Kéktúrázás Napján?

  • A kéktúrázás napján a részvétel ingyenes, de online regisztrációhoz kötött. Ha szeretnél részt venni valamelyik túrán, készíts magadnak egy profilt (jobb felső sarok- regisztráció, ahol a részvételi feltételeket is látod), válassz egy túrát, és jelentkezz be a túrára.

Hogyan válasszak túraszakaszt?

  • A TÚRÁK aloldalon az Országos Kékkör mindhárom kéktúrája (OKT, RPDDK, AK) külön kattintható/választható, s azokon belül találod a napi túrákra bontást. A túra nevére kattintva található a részletes leírás térképpel és logisztikai információkkal.
    • FONTOS: a TÚRA fül mellett a JELENTKEZÉS fület kell megnyitnod, ha részt szeretnél venni a kiválasztott túrán.
    • Használd a SZŰRŐT, ha hossz, szintemelkedés vagy tematika szeretnél válogatni. A különleges tematikájú túráknál speciális jelzéseket találsz a túra neve fölött.) Ha inkább helyszín szerint választanál, akkor egyszerűen a TÉRKÉP aloldalon tudod kikeresni a szimpatikus helyszínt és a hozzá tartozó túraszámokat.

Hogyan tudom felvenni a kapcsolatot a szakaszfelelőssel vagy a túra többi résztvevőjével?

  • Ha belépsz a profilodba, és így nyitod meg a választott túrát, akkor a TÚRA fülnél találsz egy ÜZENŐFALAT. Ha ide írsz, minden, erre a túrára regisztrált résztvevő és a szakaszfelelős is értesítést fog kapni az üzenetről.

Mégsem szeretnék részt venni a túrán, hogy jelezzem ezt?

  • Ha belépsz a profilodba, és így nyitod meg a túrát, amire jelentkeztél, akkor a JELENTKEZÉS fülnél találsz egy LEMONDÁS gombot. Kérjük, hogy ezt megnyomva jelezd, ha mégsem tudsz eljönni a túrára. Ez azért fontos, mert betelt túra esetén a várólistán lévők így fognak hozzájutni a szabad helyekhez.Ha a túra napján derül ki, hogy nem tudsz részt venni a túrán, akkor az üzenőfalon jelezheted, hogy ne várjanak.

Úgy látom, betelt a túra, mit tehetek?

  • A túráknál lehet jelentkezni várólistákra is. Egy túrázó legfeljebb három túránál jelentkezhet párhuzamosan várólistára. Esetleges lemondások esetén a várólistára jelentkezés sorrendjében kerülnek be a jelentkezők. Ha az egyik túránál bekerültél, akkor a másik két túrán (ha volt) természetesen törlődik a várólistás jelentkezésed. Minderről emailben kapsz értesítést.

Egyéb kérdések és válaszok

Ha itt nem találtál választ a kérdéseidre, akkor kattints az INFO menüpontra, ahol még több kérdést és választ olvashatsz.

Cikkajánló