Novemberi lapszámunkban olyan különleges célpontokat, túrahelyszíneket gyűjtöttünk össze, amelyek lehet, kiesnek a hazai természetjárás fősodrából, viszont reméljük, bemutatásuk után sokan kerekednek majd fel, hogy élőben is lássák őket.
A Turista Magazin őszbúcsúztató száma tematikában legalább olyan színesre sikeredett, mint amilyen ez a színpompás évszak. Jelvényvadász rovatunkban egy nem akármilyen kalandra invitáljuk a természetjárókat. Ez a jelvényszerző túra(sorozat) elsőre talán egysíkúnak tűnhet, ám sokkal többről van itt szó, mint holmi betontornyok lajstromozásáról.
A Mátra nyugati határában található Nagy-hársas betontornyát a piros turistajeleken érhetjük el
A História hasábjain ezúttal a ciszterciek zirci apátságáról olvashatsz, amelynek meglátogatása erősen ajánlott mindenkinek, aki kíváncsi arra, miért is egyedülálló Magyarországon ez a pompás építmény.
A Messzelátóban a Börzsöny legújabb kilátóját, a Királyrét felett magasodó Várhegyen álló fatornyot mutatjuk be. A szállásnéző rovatunkban a Zselicbe látogattunk el, és a csillagpark szívében található sok szempontból különleges Hotel Kardosfát vettük górcső alá.
Kékestető és környéke ideális ökotúra célpont. Egyrészt, mert az ország teteje bármely évszakban remek kirándulóhely, másrészt a távolabbi, kevésbé ismert részein természeti látnivalók terén igazi csodákra lelhetünk.
A tanösvény az északi sípálya teteje mellett kezdődik
Rejtett Kincseinkben a Kis-Alföld peremén jártunk, és a Gönyűi-homokvidék nagyközönség számára egyelőre nem látogatható részén a terület egyedi és változatos növény- és állatvilágát néztük meg egy „exkluzív” bejáráson, a Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóság és a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. jóvoltából.
A Tudástárban a gabonatáblák ölelésében megbúvó Mohácsi Nemzeti Emlékhely tömegsírjának feltárásánál jártunk. A természetfotósokat bemutató Fókuszban a Természet rovatunkban Sztrehárszki Lili személyében egy olyan fiatal és tehetséges lányt ismerhetünk meg, aki már kisgyerekként babázás helyett is inkább bogarászott, és akit nemrég Európa legjobb ifjú természetfotósának választottak.
A Gasztro rovatban a turbolya, a borbála és más ehető, zöldfűszerként vagy levélzöldségként hasznosítható, ízletes levelű növények kerülnek terítékre, a Zöldhullámban pedig a gatyás ölyvet ismerheted meg. De ennél még több érdekes és izgalmas témát is olvashatsz a legfrissebb Turista Magazinban, csak itt nem szeretnénk mindent elszpojlerezni.
A NOVEMBERI DIGITÁLIS SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, KORÁBBI LAPSZÁMAINKAT PEDIG IDE KATTINTVA TUDOD ELÉRNI.