Nemzetközi vendégek a Kéktúrázás Napján

A Magyar Természetjáró Szövetség meghívására a cseh és szlovák társszervezetek képviselői is részt vettek a Kéktúrázás Napján.

Szerző:
Magyar Természetjáró Szövetség
2024. október 18.

A Magyar Természetjáró Szövetség meghívására a cseh és szlovák társszervezetek képviselői is részt vettek a Kéktúrázás Napján.

A Szlovák Turisták Klubja (KST) elnöke, Peter Švec és a Cseh Turisták Klubja (KČT) alelöke, Zdeněk Cabalka péntek este érkeztek Galyatetőre, majd szombaton Kékestetőig túráztak a Kéktúrázás Napja rövid, de kemény szakaszának magyar résztvevőivel. A túra előtt és után a vendégek a Galyatető Turistacentrumban találkoztak a Magyar Természetjáró Szövetség képviselőivel, Tassy Márk igazgatóval és Stramszky Judit szakmai igazgatóval.

Szóba került a szervezetek helyzete, tagsága, valamint finanszírozása is. A beszélgetés témája volt a gyalogos infrastruktúra is: elsősorban a turistautakhoz és turistaházakhoz kapcsolódó nehézségek és jó példák, amelyek segíthetik az ügyek előremozdulását.

Vasárnap a kékestetői panoráma mellett folytatódott az eszmecsere, amelyen felvetődött, hogyan, milyen eszközökkel lehetne jobban megismertetni a szomszédos országok túrázóival egymás útvonalait, túramozgalmait, mint amilyen az Országos Kéktúra is. Végül a résztvevők egyetértettek abban, hogy a közeljövőben frissítik, új és naprakész tartalmakkal bővítik a meglévő V4-es megállapodásukat, valamint több személyes közös egyeztetést terveznek.

Cikkajánló