Első őszi lapszámunkban igyekszünk ötleteket, célpontokat, izgalmas hazai útvonalakat és titkos tippeket adni, hiszen szuper dolog kirándulni, de még jobb, ha mindennek célja is van. Barangolunk a Pilis legszebb részein, bringázunk a Ráckevei-Duna mentén, és ellátogatunk Szarvas környékének kevésbé ismert kincseihez is.
A Pilis Kincsei jelvényszerző túrával bejártuk a Budai-hegyek és a Dunakanyar között húzódó vidéket, és jó néhány újdonságot is felfedeztünk hazánk e természeti látnivalókba roppant gazdag szegletében.
A Dera-szurdok tavasszal a leglátványosabb
A Messzelátóban ezúttal a Mecsek legújabb kilátóját, a Zengő tetején magasodó tornyot mutatjuk be. Szálláshelynéző rovatunkban az Alföldre látogattunk el, és a Hajósszentgyörgyi vendégházat vettük górcső alá.
A Mesél a Térképben a szelíden hullámzó Alsó-Kemeneshát és a Rába-völgy vidékén barangoltunk, és egy nem mindennapi forrás, a Kalapos-kút történetének mentünk utána. A Kötött Pálya rovatunkban a Lillafüredi Állami Erdei Vasút megújult kocsijain a Bükk keleti kapujában kisvasutaztunk.
A Ráckevei (Soroksári)-Duna legdélebbi, azaz Ráckeve és Tass közé eső szakaszának mindkét partja maga a megtestesült nyugalom, ahol egy egész napot el lehet tölteni tekeréssel, nézelődéssel, evés-ivással, tavasztól őszig akár még fürdőzéssel is.
A hajómalom a Gyurcsik-féle malom újjáépített változata
A Tudástárban utánajártunk annak, hogy vajon a szomszédból átkóborolt medvéket észlelték-e jó páran, netán nálunk is újra megtelepedett, pontosabban visszatért a barna medve. Nem szeretnénk lelőni a poént, inkább olvassátok el a cikkünket.
Szarvas és környéke ideális ökotúracélpont, a kisváros ugyanis sok látnivalóval büszkélkedhet, ráadásul természeti környezete is gyönyörű, amelyet gyalog, két keréken és vízi úton egyaránt felfedezhetünk.
A Holt-Körös Anna-liget mellett húzódó, keskeny ágán vadregényes hangulat fogadja a kenuzókat
Az 1200-1300 m magas, erdős hátakat hordozó Körmöci-hegység első ránézésre semmi különöset nem sejtet. De nemhiába járunk a „mesés” Felvidéken, a hegység ugyanis valódi kincsesbánya az éles szemű természetjárónak. A Gasztro rovatunkban az ősz egyik kedvenc csemegéje, a dió kerül a terítékre, a Zöldhullámban a bánáti csigát ismerhetitek meg.
A SZEPTEMBERI DIGITÁLIS SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, KORÁBBI LAPSZÁMAINKAT PEDIG IDE KATTINTVA TUDOD ELÉRNI.