Virágözön a konyhában

A meleg, május eleji időjárásnak köszönhetően már az akácfák és a bodzabokrok is virágba borultak. Aki szeretné a bódító virágillatot szörp, szirup, dzsem, netán pezsgő formájában üvegbe zárni, annak bizony sietnie kell. A Turista Magazin májusi számában adunk néhány ízletes, illatos ötletet.

Szerző:
TM
Fotó:
123rf.com
erdokostolo.blogspot.com
2018. május 7.

A meleg, május eleji időjárásnak köszönhetően már az akácfák és a bodzabokrok is virágba borultak. Aki szeretné a bódító virágillatot szörp, szirup, dzsem, netán pezsgő formájában üvegbe zárni, annak bizony sietnie kell. A Turista Magazin májusi számában adunk néhány ízletes, illatos ötletet.

Az illatos akác-és bodzavirágot önállóan és más virágokkal együtt is felhasználhatjuk. A jól ismert szörp mellett készíthetünk szirupot is, amit aztán egyéb finomságokhoz- például akácvirág pudinghoz vagy szamóca dzsemhez- is felhasználhatunk.

 

Nemcsak finom, de egészséges is a bodzavirágos zöld ital, melynek ízét a bodzavirág, színét pedig olyan ehető vad növények adják, mint például a tyúkhúr, a pongyola pitypang vagy a cickafark.
Májusban, ha szerencsénk van, már a gombák királyára, a vargányára is ráakadhatunk, melyhez szintén ajánlunk néhány egyszerűen elkészíthető, ízletes receptet.

 


Még több recept az Erdőkóstoló blogon!
 

A MÁJUSI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, DE KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSRE IS VAN LEHETŐSÉGED. RÁADÁSUL A KÖVETKEZŐ HÓNAPOKBAN EGY-EGY SZÁLLÁSHELYKALAUZT KAPNAK AJÁNDÉKBA A LEGHŰSÉGESEBB OLVASÓINK.

Cikkajánló