A meleg, május eleji időjárásnak köszönhetően már az akácfák és a bodzabokrok is virágba borultak. Aki szeretné a bódító virágillatot szörp, szirup, dzsem, netán pezsgő formájában üvegbe zárni, annak bizony sietnie kell. A Turista Magazin májusi számában adunk néhány ízletes, illatos ötletet.
Az illatos akác-és bodzavirágot önállóan és más virágokkal együtt is felhasználhatjuk. A jól ismert szörp mellett készíthetünk szirupot is, amit aztán egyéb finomságokhoz- például akácvirág pudinghoz vagy szamóca dzsemhez- is felhasználhatunk.
Nemcsak finom, de egészséges is a bodzavirágos zöld ital, melynek ízét a bodzavirág, színét pedig olyan ehető vad növények adják, mint például a tyúkhúr, a pongyola pitypang vagy a cickafark.
Májusban, ha szerencsénk van, már a gombák királyára, a vargányára is ráakadhatunk, melyhez szintén ajánlunk néhány egyszerűen elkészíthető, ízletes receptet.
Még több recept az Erdőkóstoló blogon!
A MÁJUSI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, DE KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSRE IS VAN LEHETŐSÉGED. RÁADÁSUL A KÖVETKEZŐ HÓNAPOKBAN EGY-EGY SZÁLLÁSHELYKALAUZT KAPNAK AJÁNDÉKBA A LEGHŰSÉGESEBB OLVASÓINK.