Egy közkedvelt népi gyógymód – Bodza-anyóka teája
Már javában nyílik az illatos bodza. Érdemes betankolni belőle, mielőtt elvirágzik, mert nemcsak szörp, lekvár, szirup, szósz, hanem ízletes gyógytea is készülhet belőle.
Már javában nyílik az illatos bodza. Érdemes betankolni belőle, mielőtt elvirágzik, mert nemcsak szörp, lekvár, szirup, szósz, hanem ízletes gyógytea is készülhet belőle.
Itt a bodzaszezon, amit érdemes kihasználni, hogy virágjából finom szörpöt készítsünk. A bodzaszörp ásványvízzel hígítva, citromkarikákkal kiváló hűsítő, de teába és sütibe is teheted.
Kedvelt magyar szokás a bundázva, panírozva sütés. Ennek lehetőségei szinte végtelenek, így természetesen erdei-mezei finomságokat is panírozhatunk, legyenek azok akár virágok, levelek vagy éppen gombák.