Keresés eredménye

Eperfa – Hajdanán becsülték, ma mellőzik

Volt olyan idő, amikor az eperfákat akkora becsben tartották, hogy 25 pálcaütés is járhatott annak, aki kivágott belőlük egyet is. A fekete, fehér vagy rózsaszín gyümölcsű fehér eperfa és a sötétpiros gyümölcsű fekete eperfa egyaránt bőtermő, zamatos gyümölcsük és levelük pedig sokféleképpen felhasználható.

2024.06.03.

Egy falatnyi főúri érzés – Két keréken a Festeticsek nyomában

A Keszthely életét meghatározó főúri család emlékét lépten-nyomon felfedezhetjük a régióban; ezek közül jó néhányat egy kerékpáros útvonallal összekötve fedeztünk fel. A túra apropója a gasztronómia volt, ugyanis május 27. és június 2. között rendezik meg a rendhagyó Festetics Gasztronómiai Éttermi hetet.

2024.05.21.

Szent Iván éjjelének titokzatos füvei

Szent Iván varázsos éjjelén állítólag megszólalnak a gyógyfüvek, és elárulják az arra érdemeseknek titkaikat. A nyári napfordulókor - amely idén június 21-re esik - szedett gyógyfüvek ráadásul hatásosabbak is, legalábbis így tartották. De melyek voltak a legfontosabb szentiváni füvek?

2023.06.21.

Erdei finomságok gyönyörű tálalásban

Az ERDŐ finom című könyv remek példája annak, hogy mi történik akkor, ha egy elhivatott erdész és egy profi séf nekiáll főzni és recepteket alkotni. Most három szerencsés olvasónk nyerhet egy-egy példányt.


2022.02.23.

Mit keres a pattogatott kukorica a kolostorban?

A szegedi dómot mindenki ismeri, a város sétálóutcáján, a Kárász utcán vagy a Tisza-parton minden turista végigmegy egyszer, de Alsóvárosig már sokkal kevesebben jutnak el. Talán mert nem tudják, hogy az Alföld egyik legjelentősebb középkori műemléke áll itt.

2019.12.29.

Galagonya a konyhában

Bár a természet lassan már nyugovóra tér, a késő ősz is tartogat még vadon termő finomságokat. Színes vadgyümölcsök és ízletes gombák a novemberi Turista Magazinban.

2018.11.07.

Virágözön a konyhában

A meleg, május eleji időjárásnak köszönhetően már az akácfák és a bodzabokrok is virágba borultak. Aki szeretné a bódító virágillatot szörp, szirup, dzsem, netán pezsgő formájában üvegbe zárni, annak bizony sietnie kell. A Turista Magazin májusi számában adunk néhány ízletes, illatos ötletet.

2018.05.07.

A tavasz ízletes ajándékai

Áprilisban az erdők, mezők már megannyi finomságot kínálnak. A Turista Magazin Gasztro rovatában ezúttal a salátaboglárka, az illatos ibolya, a sárga gévagomba és természetesen a tavasz egyik sztárja, a medvehagyma kerül terítékre.

2018.04.06.

Gombavadászat és ünnepi darvadozás - Programajánló hétvégére

A hosszú hétvégére már jó időt jósol a meteorológia, így semmi nem állhat az utadba, ha a természetben szeretnél kikapcsolódni. Jön a várva várt darufesztivál, lesz gombatúra, a gyerekek számára különleges játékokkal készülnek a szentendrei skanzenben, Tihanyban és Ipolytarnócon pedig gasztronómiai élményekben lehet részed.

2015.10.22.

Minden ízében Magyarország!

Idén ősszel a derű jegyében ismerkedhetünk a hazai turisztikai régiók gasztronómiai és borkínálatával, továbbá ellátogathatunk a számos őszi rendezvény és aktív program valamelyikére.

2013.10.04.