2025-ben a sárga gévagomba lesz az Év Gombája
Ehető, de nincs klasszikus gombaíze, ártéri erdőkben gyakran belebotolhatunk, és nehéz mással összetéveszteni. Ez a sárga gévagomba, amit cikkünkben részletesebben is bemutatunk.
Ehető, de nincs klasszikus gombaíze, ártéri erdőkben gyakran belebotolhatunk, és nehéz mással összetéveszteni. Ez a sárga gévagomba, amit cikkünkben részletesebben is bemutatunk.
Ezzel a fura megjelenésű, fiatalon élénksárga színű, purhabra emlékeztető gombával a kora nyári időszakban gyakran találkozhatunk, főleg ártéri erdőkben. Ehető, de csak egészen fiatalon és sütés-főzés után. Találóan „csirkehúsgombának” is nevezik. De nézzük, milyen titkokat tartogat még ez a különleges taplóféle!
Áprilisban az erdők, mezők már megannyi finomságot kínálnak. A Turista Magazin Gasztro rovatában ezúttal a salátaboglárka, az illatos ibolya, a sárga gévagomba és természetesen a tavasz egyik sztárja, a medvehagyma kerül terítékre.